tisdag 13 oktober 2009

Telepati är möjlig visar brittiska forskare

Det går att överföra budskap från en person till en annan med tankeöverföring visar ett experiment som gjorts vid universitetet i Southhampton. Det går desutom att göra över Internet. Men det är inte lätt, det kräver en hel del utrustning, och tid. Hittills har bara binära budskap kunnat överföras via sådan här datorstödd telepati.(ettor och nollor).

Ungefär så här går det till. Den person som sänder budskapet är försedd med utrustning som läser av och förstärker hjärnvågorna. Han sänder en etta eller nolla genom att låtsas lyfta vänster eller höger arm. De förstärkta hjärnvågorna skickas ut över Internet. Hos mottagaren styr de en LED-lampa som blinkar olika för ett respektive noll.

Skillnaden i blinkningen är så liten att mottagaren inte uppfattar den. Men det gör hans hjärna. Hjärnvågorna läses av och skickas till en dator som visar en etta eller nolla. Sändaren kan skicka en siffra med tre till fyra sekunders mellanrum. Mottagaren behöver lika lång tid att avkoda meddelandet. Så att skicka siffran åtta (1001) tar ungefär en halv minut.

Se en video som visar sändningen.

Inga kommentarer: